Ontwerptekening

Geveltekening

Ontwerptekening

Een ontwerptekening, in sommige gevallen ook wel een schetsontwerp (SO) genoemd. Is de eerste tekening die wordt gemaakt in het tekenproces.

Bij een schetstekening worden de eerste ideeën van het bouwwerk getekend door de bouwkundig tekenaar.
Na de ontwerptekening volgen het voorlopige ontwerp (VO) en het definitieve ontwerp (DO).

Voor grotere bouwprojecten worden meestal ook bestektekeningen en werktekening gemaakt. Voor kleinere verbouwingen is dit vaak niet nodig.
Als eerste tekening heeft de schets dus een belangrijke rol in het hele tekenproces!

Lees verder

Woonkamer/ keuken wand verwijderen

A+Draftsman is benaderd om de tekeningen te maken voor de muur tussen de woonkamer/keuken. De opdrachtgever wou graag de zelfde hoogte als de woonkamer in zijn bestaande aanbouw. De aanbouw heeft niet dezelfde hoogte als het plafond van de woonkamer en moet hierdoor dus verhoogt worden. A+Draftsman heeft gezorgd voor het tekenwerk en de constructieve berekeningen. Bent u ook geinteresseerd naar het hele proces klik dan op lees meer.

Lees verder

Opbouw en gevel wijzigingen

A+Draftsman is benaderd om de tekeningen te maken voor een aantal gevel wijzigingen en het uittekenen van een dakopbouw ontwerp. De opdrachtgever wou graag de zelfde hoogte als de slaapkamer in zijn nieuwe opbouw. De Opbouw wordt gemaakt van houtskelet en met zoveel mogelijk ramen. A+Draftsman heeft gezorgd voor het tekenwerk en heeft de opdrachtgever advies gegeven. Bent u ook geinteresseerd naar het hele proces klik dan op lees meer.

Lees verder